Skip to content

VG vs. Jenny Skavlan

15. januar 2010

Hva i all verden handler VG Netts artikkel med Jenny Skavlan i rampelyset om? Er det VG Nett som prøver å lage storm i et vannglass av Jenny Skavlans uttalelser til bladet Costume? De som ikke har lest artikkelen kan lese den her.

VG Nett inviterer til en forholdsvis uinteressant og temmelig frekk artikkel med ingressen «Jenny Skavlan (23) er ikke nådig i sin beskrivelse av personer som sitter hjemme når de er sykmeldte.», noe som får en ivrig leser av nettaviser til å lure på.. Hvorfor i alle dager har VG Nett helt ut av det blå spurt den 23-årige reklamefilmskuespilleren Skavlan om hva hun mener om mennesker som sykemelder seg? Så viser det seg at noen i VG Nett-redaksjonen har lest ukeblader, og har funnet ut at det kan være en god idé å lage stor ståhei av en sak som allerede er rimelig på blåbærtur.

Når man så trykker seg inn på denne artikkelen, som er akkompagnert av et rykende ferskt undertøysbilde av nevnte reklamefilmskuespiller, så er det første man får servert midt i fleisen en tungt ladet fornærmelse mot alle hjemmeværende sykemeldte. Skavlan sier at hun mener ikke å bagatellisere andres problemer, og spør så samtidig om det virkelig hjelper å sitte hjemme og «stirre i veggen» som hun kaller det for. Hun fortsetter så med å automatisk anta at alle som sykemelder seg har et ubegrunnet og lite alvorlig depresjonsproblem, hva vet Skavlan om det norske folkets årsak til sykemeldinger? Kan det hende at de faktisk, mot all formodning, er syke?

– Nå skal jeg ikke bagatellisere deres problemer, men hjelper det å sitte hjemme og stirre i veggen? Jeg tror ikke du blir noe friskere av det. Jeg er ikke en som låser meg inne og er deppa, selv om det har vært mye til tider. Jeg har for eksempel røket ut av «Skal vi danse»…, sier Fredrik Skavlans (43) niese til motebladet Costume denne måneden.

Når man så leser videre ser man at Skavlan selv aldri har lange perioder med nedturer, og det har heller ikke moren hennes. Det er i og for seg greit nok, men hvorfor i alle dager er det aktuelt for VG Nett å sette dette på trykk?

– Jeg har aldri lange perioder med nedtur. Sånn er moren min også. Hun kan være frustrert i en halvtime, men så får hun det ut og legger deg bak seg. Hun har så mye hun skal gjøre at hun ikke har tid til å være deppa, sier hun til bladet.

I nevnte avsnitt melder VG Nett om at de har vært i kontakt med Jenny Skavlan, og hun ønsker ikke å provosere med sitatet, og at hun kun uttaler seg på bakgrunn av hvordan hennes egen situasjon hadde sett ut som sykemeldt.

Kjære Jenny, du kan ikke si hva du vil i media og bare legge til et «jeg mente ikke å provosere» og anta at alt automatisk blir bra igjen. Du har provosert, og antakeligvis også såret en rekke mennesker.

Hun fortsetter med at det er mange grunner til at folk sykemelder seg og er hjemmeværende av den grunn. Når det gjelder Jenny Skavlan, så klarer hun ikke i følge seg selv å bare sitte hjemme og ikke gjøre noe, som hun sier. Hun sier hun er nødt til å være aktiv. I slutten av avsnittet innrømmer Skavlan at hun har overdrevet litt, og at hun ikke tror at folk at folk bare sitter hjemme og glor i veggen når de er syke.

Vel Jenny, det er vel og bra for deg at du må være aktiv hele tiden og ikke klarer å sitte hjemme og gjøre ingenting. Men hvorfor i alle dager føler du at det er nødvendig å brette dette ut i media? Har VG Nett lurt deg trill rundt til å fornærme de som blir syke og må holde senga, eller ikke kan gå ut? Flott at du klarer å si til deg at det hjelper ikke å sitte stille og synes synd på deg selv, men er det en medalje du vil ha for dette? Det er mange flere som også klarer å ikke oppføre som små skrikerunger.

VG Nett spurte også Skavlan om hun ikke var redd for å støte noen med disse uttalelsene. Som svar serverer Skavlan et nei, med den begrunnelsen at hun ikke er den første som uttaler seg om dette.. Så det betyr altså at det er greit? Bare fordi at du ikke er den første som fornærmer noen, så kan du likevel gjøre det Jenny? Med denne skolegårdslogikken så betyr det altså at det er greit å mobbe noen, fordi at de allerede har blitt mobba? Så aldeles flott resonnert av deg Jenny! Forresten.. bare fordi at det er din personlige mening så er det ikke greit å servere slike uttalelser i media, og hvor kom den kommetaren om at det ikke har noe med din far å gjøre fra? Det er sikkert mange andre som heller aldri har diskutert dette temaet hjemme.

Etter å ha lest gjennom denne artikkelen et par ganger er jeg nødt til å spørre meg selv, VG Nett og Jenny Skavlan: hva i all verden handlet dette egentlig om? Hvorfor i alle dager, og ikke minst hvordan, har dette kommet på trykk i en svær norsk nettavis? Jeg lurer litt på om ikke VG Nett har trukket fram denne artikkelen fra Costume, kun for å sette Jenny Skavlan i et dårlig lys. Det har riktignok Jenny Skavlan klart fint selv ved å uttale seg til Costume, men det var temmelig dårlig gjort av VG Nett å lage storm i et vannglass av denne saken.

Reklamer

From → Usortert

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: