Skip to content

Busskjøring

11. november 2010

Det må være skrekkelig å være bussjåfør. Skrålende kjerringer, folk med beina oppetter seteryggen, folk som slurper og slafser, høylytte telefonsamtalere, FOLK SOM BETALER MED MYNT.
Skaff et busskort, eller nøyaktig sum i størst mulig valuta. Skal du betale 27, så kom med en tjuekrone, en femmer og to enere, ikke 27 enere eller (GUD FORBY, og jeg er ateist!) 54 femtiøringer.

Jeg pendler med buss stort sett hver dag, enten skal jeg til skolen, hjem fra skolen, til kjæresten, hjem fra kjæresten, eller et annet sted. Buss er the only way to travel, med mindre du har din egen motoriserte farkost.
På grunn av dette er det så grønnjævlig irriterende når en eller annen idiot ikke klarer å yte riktig bussetikette. Hva er så dette? lurer du sikkert på, dersom du ikke gjør det så regner jeg med at du følger disse reglene.. gjør du ikke så har vi en «avtale» bak skuret.. come alone.

 • Vær i besittelse av et busskort, eller bring riktig sum i størst mulig valuta.
 • Sjekk om bussen faktisk går dit du skal. Går du til Fokserød? Å..du gjør ikke det, neivel. Gratulerer, du har herved kasta bort tiden til cirka 30 mennesker bare fordi at du er for lat til å sjekke ruta. Ring 177, det er tre siffer, og bare to av de er forskjellige.
 • Ikke ta med deg sølete mat eller drikke på bussen. This one’s obvious, right?
 • Ikke ta med deg mat eller drikke som lukter sterkt av det ene eller det andre, uavhengig av hvor godt du liker det og hvor sikker du er på at alle de andre på bussen kommer til å elske det. Ikke alle av oss elsker chili con carne, hvitløk eller duften av karamell.
 • Sett deg ned.
 • Gå ut bak dersom du sitter nærmere midten enn fronten.
 • Ikke snakk til sjåføren.
 • Ikke rop i telefonen, vi driter i om du skal til Sandefjol’ og hvor mye du har å bære på. Vi hjelper deg gjerne av etterpå, men vi har ikke så lyst til å føre small talk med deg om hvor vondt du har i beina. Vi kjenner deg ikke. Bryt isen med noe annet enn dine plager og lidelser.

Det kommer sikkert flere etterhvert som jeg pendler mere.

</RANT>

Reklamer

From → Dagligdags

2 kommentarer
 1. Øystein permalink

  – Om d e tomt for sitteplassa, gå BAK i bussen, å itj stå imellom hjulkassan forran å blokker for alle andre som ska på.
  – Om du har satt dæ ned, sett dæ innerst
  – Itj okkuper et sete t iPod, mobil, hanske osv.
  – Om du går på bussen me nån du kjenne, sett dæ atmed vedkommende å itj på andre sida av midtgangen å lægg dåkker utover to seterada.
  – Om forrige punkt va gjort, itj bli überpissed om en tilfeldigvis sett sæ atme dæ eller kameraten din når bussen e så godt som full.
  – Gi tegn
  – Bruk refleks (å itj bli pissed på bussjåføren fordi du står i svart frakk på plass uten gatelys å når du itj strakk ut hånda)

  Mitt little bidrag i farten :p

 2. Hanne permalink

  Bra bussinnlegg. E så enig 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: